Den nya generationens online-gambling

Med tanke på att det endast finns fyra casinon i Sverige, och att myndigheterna har varit ganska njuggt inställda till pokerturneringar, är det kanske inte konstigt att en stor del av gamblingen i Sverige sker på nätet.

Mycket har dock skett sedan de första partierna nätpoker spelades i chatkanaler på bl.a. IRC. Att erbjuda en påkostad virtuell miljö är ett sätt som ett spelföretag kan använda för att locka till sig spelare. Vegas 007 var ett av de första som erbjöd 3D-poker online. Så här såg deras spel ut.

Framtiden för spel på nätet

Den riktiga explosionen inom 3D-gambling ligger troligen i framtiden, dock inte så långt in i framtiden. Norrköpingsföretaget Proactive Gaming, som blev ett av Dagens Industris Gasellföretag under 2012, ligger i framkant när det gäller att utveckla spel i 3D, och är speciellt inriktade just på gamblingmarknaden. Förutom poker i 3D erbjuder man även plattformar för spel som bingo och poker i 2D. Just bingo på nätet är något som många analytiker tror kan bli en riktigt stor kassako inom en snar framtid. Inte minst beror detta på att online-spelandet ökar för varje dag i Sydamerika, där en stor andel av världens bingo-fantaster finns.

Många tror att bingo på nätet snart kommer att vara lika stort som poker online. Det finns dock vissa hinder som måste övervinnas först. Ett av dem är att bingo, till skillnad från poker, inte har några stora affischnamn. Det finns ingen Chris Moneymaker på bingo-området, och kommer troligen aldrig att finnas det heller. Om man däremot kunde använda sig av folkkära profiler – i Sverige exempelvis Leif ”Loket” Ohlsson och Lasse Kronér – skulle dock ett uppsving troligen ske snabbt.