Monopol med riktiga sedlar

Alla minns vi brädspelet Monopol som fick speltillverkaren Hasbro att glänsa. Nu har de lagom till sitt 80 års jubileum fått ett uppsving då de i en nyproducering går ut med riktiga sedlar i 80 av de 30 000 nya spelen. 

För de allra flesta människor är spel något som ska vara ett självklart inslag i ens liv, och när man blir äldre så är kanske sajter som Slotsguiden mer underhållande än att plocka fram brädspelet. Det kan även vara en av anledningarna till att Hasbro nu går ut med att i 80 av de 30 000 nyproducerade spelen kommer det att finnas riktiga sedlar. Denna nyhet har blivit en världsnyhet och både The Guardian, Hollywood Reporters och våra svenska medier skriver om händelsen.

20 000 euro i ett enda spel

2543826-ett-sallskapsspelVi kan förstå att det är många som nu gör likheter med den gyllene chokladkakan i Kalle och chokladfabriken där man får en biljett in till fabriken. Men, lyckas man finna spelet med mest pengar kommer man kunna skratta sig lycklig ett bra tag.  Till deras jubileumsutgåvor har de fyllt 80 av spelen med olika mycket sedlar. I 69 av spelen kommer man att finna 150 euro och i 10 spel kommer det gömma sig 300 euro. I ett av de 30 000 nyproducerade spelen kommer man att finna hela 20 000 euro, ungefär 180 000 kronor.

Dock går det inte att väga spelen då de väger lika mycket och enbart med ett mycket skarpt öga kan man se att att ett spel med riktiga sedlar kommer att vara ytterst mycket större. För att ha chans till dessa spel gäller det att bege sig till Frankrike och se till så man har turen på sin sida.

Lite kul när det kommer till Monopolspelets historia är att det skapades 1929 efter den stora börskrisen i Frankrike och var en kritik mot kapitalismen. Nu har spelet fått en sådan stor spridning att det finns i många många länder och är omåttligt populärt. Det är bara en tidsfråga innan vi kommer kunna spela det online och då med riktiga pengar. För visst är det väl en helt annan tjusning när det kommer riktiga pengar med  i spelet?